Skärsjöhäst

NATURUPPLEVELSER I NORRA SMÅLAND


Turer och priser

Välkommen till en tur med häst och vagn genom de småländska skogarna med sin levande historia, ett rikt djurliv och en och annan mystisk varelse. Stäng av mobilen, luta dig tillbaka och lyssna på ljudet av hästens hovar. Upptäck det gamla kulturlandskapet med sina stenmurar och gärdsgårdar - långt bort från vardagsstressen. Vintertid, när allt är täckt av snö glider släden ljudlös fram och inget hörs förutom bjällerklangen.Skogstur

Vår trygga körhäst tar oss genom den förtrollade småländska skogen som doftar av jord, svamp och bär. Under en kort rast finns möjlighet för en fikastund och mys med hästen.

Vi erbjuder våra skogsturer året runt och på vintern kan du åka släde så fort vi har fått tillräckligt snö. Du kan boka Skogsturen även som romantisk kvällstur.

1-2 timmar
1 500 kr för upp till 4 personer

375 kr per tillkommande person
Barn under 3 år gratis

 


Picknick-ride

Vi åker genom skogen och förbi små vackra gårdar i lunkande takt. Vid en sjö eller en trevlig skogsglänta tar vi en längre paus, sträcker på benen och njuter av naturen och tillvaron. Tar gärna med din egen picknickkorg eller tillägger en i din bokning.

Vi rekommenderar våra långturer mellan maj och september, beroende på vädret.

3 timmar
2 000 kr för upp till 4 personer

495 kr per tillkommande person
Barn under 3 år gratis

 Trekkingtur

Vi erbjuder våra trekkingturer helgdagar juli och augusti, beroende på vädret. På våra turer följer alltid en erfaren kusk med och du behöver inte ha tidigare erfarenhet av hästar eller körning. Denna turen lämpar sig för dig som är vuxen eller har fyllt minst 14 år. Kontakta oss gärna för mer information.

Körsträcka cirka 4-5 timmar/dag
Övernattning i våra outdoor-hammockar eller eget tält nära gården.
Matlagning sker utomhus.

2 dagar
2 - 4 personer

1 875 kr/person

 Hästar och att åka häst och vagn har en mycket rogivande och avslappnande effekt. För människor med funktionshinder, utvecklingsstörningar eller människor i omsorgs- och rehabiliteringsverksamheter erbjuder vi skräddarsydda körningar och tillfällen att vara med hästen. Assistenter eller annan behövlig personal är välkomna att vara med aktiviteten som stöd för deltagaren och åker utan extra kostnad.

(obs rabatterade priser gäller inte för långturen och trekkingturen)